2012. július 14., szombat

Töltött paprika - másképp

Kivételesen nem hímzést, hanem receptet ajánlok a figyelmetekbe, méghozzá könnyű, nyári, egyszerűen elkészíthető, húsmentes ételt.
Egyik kedvenc gasztroblogom a Palócprovance- nem tudom, ismeritek-e- én gyakran nézelődöm rajta. A címe ellenére nemcsak a palóc konyha érdekességeivel ismerkedhettek - ami nekem cseppet sem idegen, hiszen mindkét oldalról nógrádiak voltak a felmenőim -, hanem jobbnál jobb recepteket találhattok a világ minden tájáról.
Egyik nap az arab ételek között bogarásztam  a blogban, s egy töltött tészta receptjét találtam ebben a bejegyzésben. El is határoztam, hogy hamarosan kipróbálom, s erre ma némi módosítással sor került.
Mivel rétestészta éppen nem volt itthon, de volt bőven krumpli és tölteni való paprika - a fincsi  tölteléket egy kis fokhagymával kiegészítve a kibelezett paprikákba töltöttem, majd forró sütőben megsütöttem. Egy kis tzatzikivel igazán jólesett. Ajánlom nektek is!
Íme a mai ebéd  elkészítésének fázisai képekben:


A recept röviden:
10 tv paprika
kb.1 kg ( 6 közepes) krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
némi olaj

A krumplit sós vízben megfőztem, majd összetörtem. Hozzákevertem az apróra vágott nyers hagymát, fokhagymát, petrezselymet. Fűszereztem, majd megtöltöttem vele a  paprikákat. Tepsibe sorakoztatva, egy kis olajon, kb.200 fokos sütőben sütöttem, míg minden oldala meg nem pirult. Nagyjából 10 percenként fordítottam rajta egy negyedet, tehát kb. 40 perc alatt lett kész.
Jó étvágyat hozzá!

3 megjegyzés:

  1. Őszintén szólva még sose csináltam töltött paprikát...de ez a recept nagyon jól hangzik :o)!
    Köszi!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen,hát tényleg másképp szól,mint a magyar recept,de az nem von le semmit a minőségéből:-)A recept jól hangzik,én még megbolondítanám némi kolozsvári szalonna cikkekkel is:-)

    VálaszTörlés