2019. március 1., péntek

Shamrock / Claddagh




Ezúttal ír tematikájú mintákat készítettem, hiszen két hét múlva Szent Patrik napja lesz, s bár ő az írek védőszentje, valljuk be, egy kis szerencse mindig mindenkinek jól jön.
Tavaly készült már egy Shamrock minta erre az alkalomra, s írtam is egy pár szót erről az ünnepről itt.

Az első új mintám a Shamrock Petals nevet kapta - a lóhere leveleihez kapcsolódó mondást hímeztem rá. A fő mintán lóherékkel körülvéve megjelenik egy ír lányka is, valamint Leprechaun, a kis zöld emberke kalapja.
A mintához ábécét is terveztem, melyből egy needlerollt varrtam zöld gyapjúanyaggal és zöld szalaggal. A minta harmadik eleme egy kis pinwheel, melynek szélébe szúrva biztonságosan tárolhatók a gombostűk.
Mindhárom darab hátoldalához ugyanazt a zöld leveles pamutanyagot használtam, a dekorációt pedig a sötétzöld mini pompomszalag adja. S nehogy elfeledkezzek róla, a gyönyörű zöld vászon az XJudesign által festett Sampler Green.









A minta mérete: 97 x 115 / 132 x 32 / 33 x 33 öltés
Vászon: 40 ct Sampler Green / XJudesign
Fonalak: WDW


A másik új minta szintén ír témájú. A Claddagh / Claddagh gyűrű régi ír jelkép. Eredetét tekintve többféle történetet olvastam. Három eleme közül a kezek a barátságot, a szív a szeretet, a korona a hűséget jelképezik. Gyakori ajándék, férfiak is ajándékozzák egymásnak barátságuk jeleként.
Ehhez a mintához is készült egy teljes ábécé, melynek segítségével a mintán szereplő monogramok igény szerint megváltoztathatók. 
Hogy a Claddagh és a Shamrock témák hogyan kapcsolódnak egymáshoz, azzal kapcsolatban nem sikerült információhoz jutnom, mindenesetre az biztos, hogy a Claddagh ékszereken gyakran megjelenik a lóhere-motívum is.









A minta mérete: 103 x 119 / 119 x 62 öltés
Vászon: 40 ct Zweigart Newcastle Vintage Country Mocha
Fonalak: WDW / GAST / DMC



Szép kora tavaszi hétvégét Mindenkinek!
Eszter



4 megjegyzés:

  1. Beautiful designs Ester...and so welcome as there are so very few Irish/St. Patrick’s Day designs out there. I am not Irish, but I do like to have a few touches of green and a few shamrocks around for the holiday. I especially love the Claddagh design...love the alphabet on the back. Happy March! Robin

    VálaszTörlés
  2. Beautiful designs, Eszter!! The second design is my favourite!

    VálaszTörlés
  3. Oh milyen szépségesek ez is ♥

    VálaszTörlés