2012. január 23., hétfő

Mostanában horgolgatok...

...én is.
Igazából nem is helyes a megfogalmazás, mert ha egészen pontos akarok lenni, újra kellett tanulnom horgolni. Több, mint 30 éve nem volt a kezemben horgolótű ( nagyjából általános iskolás korom óta). Akkor megtanultuk az alapokat, valamit el is készítettünk a gyakorlati foglalkozás órákon ( ma technika) , de különösebben nem érdekelt ez a tevékenység. Inkább kötöttem ifjabb koromban, a horgolást pedig csak a dédnagymamám keze alól kikerülő gyönyörű terítőkön csodáltam meg.
Ami mostanában megfogott a horgolásban, az egyrészt a vintage iránti érdeklődésem , másrészt néhány blog, ahol csodás horgolt dolgokat láttam.
Hát elővettem újra a horgolótűt, és nekikezdtem...eleinte elég nehézkesen, de már úgy érzem, kezdek belejönni. Persze még ne várjatok nagy csodát, ahhoz lényegesen több gyakorlás kell majd.
Egy régi, tán a 80-as évekből való Burda újságomban találtam egy helyes mintakendőt sok apró motívummal, ez volt az első lépés. Innen származnak a következő apróságok,, amelyeket valószínűleg egyéb munkák kiegészítő elemeként fogok felhasználni.
A jobb oldali kép az újság fotója a mintakendőről, a bal oldaliak, és a második kép fotói az én próbálkozásaim.



Mindezek, és egyéb pici horgolmányok után tegnap este- ma délelőtt az alábbi kis kosárka született:


Nagyon színes dolgokat ne várjatok tőlem, világos és sötét ekrü horgolócérna, minimális díszítés - ezt szeretem!
Most már jöhetnek a bonyolultabb minták...


3 megjegyzés:

  1. Bűbájosak a horgolásaid,és a kosárkád is!
    Igaz én csak most tanulok horgolni,mert annak idején a gyakorlati foglalkozásokon tésztaszűrőt,meg egyéb szerszámot gyártottunk:-S,de nagyon tetszik a technika,és Anyukám profin műveli......

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a kosárka!!! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, aranyosak vagytok! Tudom, ezek csak az alapjai a horgolásnak, de a kosárkát hasraütésszerűen készítettem, s meglepő módon valóban kosárformája lett, így elégedett vagyok vele. A lányom szerint megfordítva kalapnak is elmegy...

    VálaszTörlés