2019. december 20., péntek

Christmas Bell Sampler





Napokon belül itt a várva várt karácsony ... remélem, mindenki jól halad az előkészületekkel :)

Én is befejeztem az idei utolsó karácsonyi mintámat, mely már elérhető az Etsy-n.
Ezúttal egy felakasztható karácsonyi "pouch"  készült, melybe fenyőágakat, bogyókat helyeztem.

A sampleren az ábécé mellett sok-sok karácsonyi jelkép is megjelenik, a fenyőfa, a csillagok, a kis piros kardinális pinty, hópelyhek, koszorú, és a központban egy karácsonyi csengő.

Tudom, már kevés az idő karácsonyig, hogy a sok egyéb teendő mellett ez a hímzés is elkészüljön, de a minta hímezgetése kellemes elfoglaltság lehet az ünnepek alatt vagy a két ünnep között.







A minta mérete: 115 x 148 öltés
A hímzés kész mérete: 16,5 cm x 20,5 cm
Vászon: 36 count Zweigart Edinburgh
Fonal: Classi Colorworks



NAGYON BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!






2019. december 13., péntek

Ho Ho Ho





HO HO HO... Santa Claus már készülődik... szánja megpakolva sok-sok ajándékkal. A hó is megérkezett, a rénszarvasok még pihennek, de már türelmetlenül várják ők is a nagy napot.








A minta mérete: 116 x 99 öltés
A kész hímzés mérete: 14 cm x 12 cm
Vászon: 40 count Oaken / PTP
Fonalak: Weeks Dye Works / The Gentle Art




2019. december 6., péntek

Merry and Bright





Egy újabb karácsonyi díszt hoztam nektek, a minta már elérhető az Etsy oldalamon.

Az új minta ismerős lehet azoknak, akik látogatják a blogomat, hiszen a tavaly készített Holly Jolly Christmas mintám párját készítettem el most.
A hímzés és a befejezés egyaránt gyorsan elkészül, s a dísz felakaszthatjátok az ajtóra vagy a karácsonyfára,de egy karácsonyi ajándékcsomag tetején is szépen mutat.

A méret, a vászon, a fonalak szinte teljesen megegyeznek a Holly Jolly Christmas mintánál használtakkal.  XJudesign Birdcage vásznára hímeztem, s a gyönyörű piros pompom szalag is tőle származik. A minta tartalmazza a szükséges sablonokat és az útmutatót is a dísz elkészítéséhez (angol nyelven).







A minta mérete: 98 x 97 öltés
A kész dísz mérete: 15 cm x 15 cm
Vászont: 40 count Birdcage / XJudesign
Fonalak: Weeks Dye Works



2019. november 22., péntek

... and to all a good night





Karácsonyi minta készült a héten, mely már elérhető az Etsy boltomban.
Ezúttal a Mikulást, azaz Santa Claus-t választottam témának.
A mai napig okoz némi zavart nálam, hogy nálunk a Mikulás december 6-án érkezik, és jobbára édességeket hoz, míg az angolszász országokban a december 25-én a karácsonyi ajándékokat hozza.

Nagyon élveztem a tervezést, majd a hímzést, minden egyes öltéssel újraéltem a gyerekkori izgalmat az ajándékok miatt. Talán még nem meséltem, de egyszer- úgy 8-9 éves lehettem-, és már kezdtünk kételkedni abban, hogy ki is hozza a karácsonyi ajándékot, az öcsémmel megbeszéltük, hogy kikutatjuk az ajándékokat. Meg is találtuk azokat a felső gardróbszekrényben, jó magasra rejtve... úgy emlékszem, abban az évben egy hatalmas babát kaptam - ez akkor még nem volt ciki ebben a korban :) A karácsonyomat viszont teljesen tönkretette a dolog... azóta egyszer sem kutattam. A meglepetés az igazi!!!

Na, de térjünk vissza Santa Clausra : az elkészült hímzésből egy párnát varrtam, már mutatom is.
Szép dekorációként, de kedves ajándék gyerekeknek is.









A minta mérete: 107 x 103 öltés
A kész hímzés mérete: 14 cm x 13 cm
Vászon: 40 ct Zweigart Edinburgh
Fonalak: WDW

2019. november 15., péntek

Polly Brown-Thanksgiving




Emlékeztek még Polly Brown-ra? Két évvel ezelőtt készítettem két mintát ezzel az általam kitalált alakkal, melyeket itt nézhettek meg: Polly Brown , Polly Brown-Christmas Eve .
A minták nagyon népszerűek, jónéhány kész hímzést láttam már, melyek egytől egyig nagyon szépek.

Mivel nekem is egyik nagy kedvencem Polly, idén egy hálaadás-napi Polly Brown mintát készítettem a megszokott koloniális stílusban. Természetesen most is szerepel rajta Polly fekete kiskutyája :)
Ezúttal szőlőfürtök keretezik a mintát, s egy hatalmas bőségszarut (cornucopia) is hímeztem a minta közepére, melyben tök, szőlő, körte és alma található. A bőségszaru egyébként jellegzetes hálaadás-napi dekoráció, a bőséges termést jelképezi.

Mint a korábbi két minta, ez is egyszerű befejezést kapott, csak hátlapot varrtam rá Osnaburg anyagból. Az én hímzésem egy hét alatt készült el, így november utolsó csütörtökéig van még idő elkészíteni.









A minta mérete: 208 x 108 öltés
A kész hímzés mérete: 29 cm x 14,5 cm
Vászon: 36 count Ale / Picture This Plus
Fonalak: WDW / GAST





2019. november 14., csütörtök

Poinsettia House





Szintén a múlt hétvégére készült el a "Poinsettia House" című karácsonyi minta is.

A poinsettia, magyarul mikulásvirág jellegzetes dísznövénye a karácsonyi időszaknak. Gyönyörűen dekorál, nagy piros virágai (melyek valójában nem is virágok) rendkívül mutatósak és elegánsak.

A piros ház, a fenyőfák és a havas táj mellett óriás piros mikulásvirág girland és December felirat került a mintára. Igazi karácsonyi idill, nem gondoljátok?
A hímzés közben -nem meglepő módon- ünnepi hangulat fogott el, gyorsan el is szaladtam néhány új karácsonyfadíszt és karácsonyi dekorációt vásárolni.







A minta mérete: 123 x 128 öltés
A kész hímzés mérete: 17 cm x 17,5 cm
Vászon: 36 count Birdcage / XJudesign
Fonalak: WDW / GAST / Classic Colorworks

Pumpkin Pilgrims




Múlt héten készült a következő kedves minta Hálaadás napra. ezúttal egy tök-pilgrim párral.
Természetesen hagyományos öltözéket viselnek, s mellettük megjelenik a kukorica és a pulyka is, melyek a tök mellett a hálaadáshoz kapcsolódó jellegzetes ételek.

A kész hímzésből párna készült, melynek szélét saját festésű pompom szalaggal díszítettem.





A minta mérete: 96 x 109 öltés
A kész hímzés mérete:12 cm x 13,5 cm
Vászon: 40 count Zweigart Newcastle
Fonalak: Weeks Dye Works / Classic Colorworks

2019. október 23., szerda

Witches' Dance




Elérkeztünk a legutóbbi őszi mintához, és ezzel letudtam az elmaradásaimat :)

A Witches's Dance, azaz a boszorkányok tánca egy mókás Halloween minta sok-sok apró részlettel a táncoló boszorkányok körül. Vannak itt fekete macskák, varjak, tökök és virágok, minden csupa feketében.

Ismét XJudesign Squirrel vásznát használtam, a párna szélére pedig kb. 1 cm-es fekete pompomokat varrogattam. Ehhez némi türelemre van szükség, de a végeredmény nagyon jópofa, abszolút elégedett vagyok a kész párnával. Természetesen egyéb módját is választhatjátok a befejezésnek, doboztető vagy akár biscornu is készülhet a négyzet alakú mintából. Az apró motívumokat külön-külön is felhasználhatjátok, készülhet belőlük kis tűpárna, ollóőr, mini felakasztható díszek, stb.
A kis seprűt néhány éve készítettem, de minden Halloweenkor előkerül. Most egy kis fekete szalaggal díszítettem.






A minta mérete: 102 x 101 öltés
A kész párna mérete( pompomokkal együtt mérve): 19 cm x 19 cm
Vászon: 36 count Squirrel / XJudesign
Fonalak: DMC, WDW


Thankful





Minden ősszel leírom itt a blogon, mennyire szép ünnepnek tartom a Hálaadást, amit nálunk nem ünnepelnek. Természetesen nem csak évente egyszer lehet hálát adni... én például minden este lefekvés előtt végiggondolom a napomat, és magamban hálát adok minden szép és jó dologért -legyen az bármilyen apró is- ami aznap ért.

Hálaadás napra készült a Thankful minta egy őszi tállal, melybe különleges színű szürke tököket, őszi virágokat, bogyókat és madarakat hímeztem.

A Weeks Dye Works Gunmetal vásznát nagyon szeretem, és nem először használom. Erre a csodás szürkéskék vászonra készült annak idején a Snowy Night és a Winter Bird mintám is.





A minta mérete: 136 x 78 öltés
A kész hímzés mérete: 19,5 cm x 11,5 cm
Vászon: 36 count Gunmetal / WDW
Fonalak: Weeks Dye Works / The Gentle Art

Halloween Cards





Hat Halloween motívum hat kártya formájában - ez a Halloween Cards minta.
Talán már meg sem lepődtök... ezúttal is XJudesign vásznát használtam, most a Squirrel-t.
A narancsos-terracottás árnyalatú vászon nagyon szép alap a fekete-fehérrel hímzett mintákhoz.

A kártyák használhatók dekorációként - akár akasztóval ellátva is, de apró ajándékként is adhatjátok esetleg némi édességgel kiegészítve.





A minták mérete: 61 x 61 öltés / darab
A kész kártyák 12 cm x 12cm méretűek
Vászon: 36 count Squirrel / XJudesign
Fonalak: Weeks Dye Works

Pumpkin Pumpkin




Egy kedves kis mondókára bukkantam az interneten, mely az óriásira nőtt tökről szól.
Ez a mondóka lett az alapja a Pumpkin Pumpkin mintának, melyre a versikén kívül természetesen sütőtökök és az őket méregető varjak kerültek.

A hímzéshez ismét Jucus ( XJudesign) egyik vásznát választottam, ezúttal az Early Halloween nevűt, mely -bár nem szeretem a túl színes vásznakat- azonnal megfogott az izgalmas sárga-szürke foltjaival.

A hímzésből egy tárolótasakot varrtam narancssárga szegéllyel és hátoldallal, a béléshez pedig natúr  Osnaburg anyagot választottam.
A tároló project bag-ként is használható, de megtölthetitek őszi falevelekkel, színes bogyótermésekkel is, így dekorációnak is tökéletes.





A minta mérete: 117 x 117 öltés
A kész hímzés mérete: 16,5 cm x 16,5 cm
Vászon: 36 count Early Halloween / XJudesign
Fonalak: Weeks Dye Works / The Gentle Art / Classic Colorworks



Acorn Gathering




Elnézést kérek minden olvasómtól, sajnos az utóbbi időben több új minta nem került fel a blogomra.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem úgy tűnik, egyre gyorsabban szalad az idő...vagy több a feladat?
Most elkezdem pótolni a lemaradást, hogy azok is lássák az új őszi mintáimat, akik esetleg nem követnek a Facebookon, Instagramon vagy Pinteresten.

Egy kedves és mutatós minta a mókusos Acorn Gathering. Mókuskáim a téli elemózsiakészlet összegyűjtésén szorgoskodnak, s munka közben meg is számolják a begyűjtött makkokat.

A hímzéshez Weeks Dye Works fonalakat használtam, melyek gyönyörűen mutatnak Jucus (XJudesign)  Dark Mocha vásznán. Párnát varrtam a kész hímzésből, melynek szélét Dark Terracotta ( szintén XJudesign)  pompom szalaggal díszítettem.



A minta mérete: 121 x 88 öltés
A kész hímzés mérete: 17 cm x 12 cm
Vászon: 36 count Dark Mocha / XJudesign
Fonalak: WDW



2019. szeptember 6., péntek

Black Cat Inn





A  tökös minták után ideje, hogy a boszikkal is foglalkozzunk...
Én kifejezetten szeretem őket, minden évben tervezek is legalább egy boszorkányos mintát az őszi szezonra.
Elkészült az idei első ilyen minta, Black Cat Inn címmel. Azt gondolom, igazán autentikus név ez egy boszorkány fogadójának, hiszen a ház körül valóban rengeteg fekete macska él, s ők a boszorkányok első számú házi kedvencei. A fogadó természetesen csak boszorkányokat fogad, de nem csak Halloween idején.
Ezúttal párnát varrtam a hímzésből, melynek szélét gyűrött selyemszalaggal díszítettem.







A minta mérete: 88 x 140 öltés
A kész párna mérete: kb. 17 cm x 23 cm
Vászon: 40 ct Zweigart Edinburgh Vintage Country Mocha
Fonalak: WDW


Szép őszi hétvégét!
Eszter



2019. augusztus 31., szombat

Welcome Fall





Augusztus utolsó napján mi lehetne aktuálisabb, mint a következő őszköszöntő minta...
temészetesen sütőtökkel, madarakkal, őszi bogyókkal és levelekkel.

Remélem, hosszú és kellemes ősznek nézünk elébe - a népi megfigyelések alapján erre jó esélyünk van ebben az évben.

Ezúttal egy doboz belsejét díszítettem a hímzéssel, mely használható varródobozként, de felállítva dekorációként is. Készíthettek belőle ajtóra akasztható díszt is egy szép szalaggal kombinálva.





A minta mérete: 95 x 95 öltés
A kész hímzés mérete: kb. 14 cm x 14 cm
Vászon: 36 ct Zweigart Edinburgh
Fonalak: Weeks Dye Works / The Gentle Art



Szép hétvégét!
Eszter



2019. augusztus 24., szombat

October Sewing Pouch




Egy kellemes olaszországi nyaralás után - kis kiruccanással Svájcba- most ismét egy őszi mintával jelentkezem.

A mintára egy édes-butuska tökfejet és sok virágot terveztem szép őszi színekkel.
Némi töprengés után egy felakasztható zsákot varrtam belőle, mely tárolás mellett őszi dekorációként is remekül funkcionálhat, ha megtöltitek őszi levelekkel ( mivel a falevelek sajnos/ de szerintem inkább szerencsére még nem sárgulnak, ez a fotókról lemaradt). Találtam helyettük aranyos száraz mini-tököcskéket :)

A hímzés 40 ct Zweigart Newcastle / Woodland vászonra készült Weeks Dye Works, The Gentle Art és Classic Colorworks fonalakkal. Ahogy a képeken látjátok, az összevarráshoz két különböző pamutanyagot használtam. A zsákot és a bélését varrógéppel varrtam össze, a pántokat kézzel öltögettem rá.








A minta mérete: 114 x 100 öltés
A hímzés mérete: 15 cm x 12 cm
A kész zsák kb. 20 cm x 26 cm-es
Vászon: 40 ct Zweigart Newcastle
Fonalak: WDW / GAST / Classic Colorworks


Kellemes nyárvégi napokat!
Eszter






2019. augusztus 8., csütörtök

Pick a Pumpkin




Kicsit elhanyagoltam a blogot az utóbbi időben, így egy nyári minta nem került ki ide, igyekszem majd pótolni. Addig is akit érdekel, itt megnézheti: Flower Pincushion

Most azonban egy újabb őszi mintát hoztam, gyönyörű őszi színekkel, sok tökkel és varjúval, csillagokkal és kétféle mutatós bordűrrel. Szórakoztató időtöltés a hímzése, szép dekoráció készíthető belőle akár az enyémhez hasonló, akár valami, más egyedi befejezéssel.
A minta két darabból áll, a nagyobbikat bekereteztem, a kisebbikből egy tűpárna készült. Remekül mutat, és nagyon jól illik a tavaly tervezett Crows & Pumpkins mintámhoz.





A minta mérete: 143 x 100 / 57 x 69
A kész hímzések mérete: 20,5 cm x 14 cm / 8 cm x 10 cm
Vászon: 36 ct Zweigart Edinburgh
Fonalak: Weeks Dye Works / Classic Colorworks


Kellemes nyarat, jó pihenést mindenkinek!
Eszter



2019. július 12., péntek

Midnight Garden




Talán kicsit korainak tűnhet júliusban őszi mintát kiadni... a közösségi oldalakon azonban úgy látom, sokan hímezgetnek a nyár közepén is őszi, sőt karácsonyi mintákat.

Az elmúlt hétvégén terveztem ezt a mintát, és annyira elkapott a hév, hogy a folyamatban lévő nyári mintáimat félretéve azonnal ki is hímeztem. Rendkívül elégedett vagyok az eredménnyel, gyönyörűen mutat az extraszéles IKEA keretben.

A hímzéshez ezúttal DMC fonalakat használtam, feketét egy pici ezüsttel kombinálva.
Sok-sok fekete virág mutatós, széles bordűrrel, varjakkal - ez az én éjféli kertem.







A minta mérete: 139 x 139 öltés
A kész hímzés mérete: kb. 17.5 cm x 17,5 cm
Vászon: 40 ct Zweigart Newcastle
Fonalak: DMC
Keret: IKEA 


Szép hétvégét mindenkinek!
Eszter

2019. június 28., péntek

4th of July




A múlt nyáron készítettem egy mintasorozatot az amerikai nemzeti ünnep, július 4. alkalmából.
A sorozat öt darabból áll, a minták itt találhatók (kattints a linkekre): 

Old Glory
One Nation Under God
Let Freedom Ring
Patriotic Pincushion
Patriotic Flowers

Most terveztem egy 6. mintát is a sorozathoz 4th of July címmel. A vászon, a hímzőfonalak, a stílus megegyezik a korábbiakkal. Gyorsan kihímezhető,így kényelmesen elkészülhet az ünnep előtt.









A minta mérete: 141 x 76 öltés
A kész hímzés mérete: 20,5 cm 11 cm
A párna 25,5 cm x 15,5 cm-es
Vászon: 36 ct Zweigart Vintage Country Mocha
Fonalak: Weeks Dye Works, The Gentle Art