2018. szeptember 28., péntek

Black Cat Sampler-Catherine Blackwood





Aki rendszeresen látogatja a blogomat, annak ismerősnek tűnhet ez az új minta... Kedvelem a folytatásos történeteket, a minták terén is :)

Két évvel ezelőtt készült az "előzmény", és a Witch's Cottage-Agatha Blackwood címet viseli.
Igen, a(z általam kitalált) híres-neves boszorkány-família, a Blackwood-ok újabb tagjának samplerét készítettem most el.
Míg Agatha kedvenc állatai a varjak, addig Catherine Blackwood a fekete macskákkal van nagy barátságban, akik a ház körül mindenhol felbukkannak.

Ezen a mintán is a fekete-narancs színkombinációt használtam, s a befejezés is hasonló a korábbihoz. Mindkét hímzésből párna készült, azonos a hátoldalhoz használt anyag és a mini pompom díszítés is.







Ugye, milyen jól mutatnak együtt? 
Mindkét minta elérhető az Etsy-boltomban.


A minta mérete: 134 x 122 öltés
A kész hímzés mérete: 19,5 cm x 17 cm
Vászon: 36 count-os Zweigart Edinburgh / Light Mocha
Fonalak: WDW



2018. szeptember 21., péntek

Tombstone Angel





Alig több, mint egy hónap múlva lesz Halloween, így azt hiszem, természetes, hogy már erre a témára fókuszálok.
A Halloween nálunk is egyre inkább elfogadott "ünnep", én is szívesen tervezek erre az alkalomra mintákat, legyenek azok tökös, boszorkányos vagy egyéb témák.

A magam részéről vannak bizonyos fenntartásaim az erre az alkalomra készített dekorációkkal kapcsolatban. Sok mindennel találkozik az ember az interneten, mindenki másképp közelít a témához. Én például nem szeretem az ijesztő vagy morbid díszeket. Maradok a kedves, viccesen "ijesztgetős" dekorációknál, amitől egy kisgyerek is legfeljebb jóleső izgalmat érez.

Ezúttal egy Tombstone Angel mintát készítettem, melyhez hasonlóak az angolszász országok régi sírköveit díszítik. Az angyalok bájosan egyszerűek, tökéletesen illenek az általam kedvelt primitív stílushoz. Ehhez a mintához egy ír eredetű sírfeliratot választottam, melynek számtalan változata létezik.

A hímzéshez XJudesign vásznát használtam, a hímzéshez használt fonalakkal együtt gyönyörűen visszaadja a régi, megkopott sírkövek színét, hangulatát.
A kész hímzést kartonra dolgoztam rá ( a vászon alá vatelin is került), majd egy 16 x 32 cm-es feketére festett falapra ragasztottam.

Gyönyörű őszi dekoráció lett belőle, szépen mutat majd Mindenszentekkor/Halottak Napján a gyertyákkal, krizantémokkal.










A minta mérete: 85 x 175 öltés
A hímzés kész mérete: 11,5 cm x 25 cm
Vászon: 36 count Grey Sand/ XJudesign
Fonalak: Weeks Dye Works



Szép őszi hétvégét!
Eszter

2018. szeptember 14., péntek

Crows & Pumpkins




Az időjárás újra nyáriasra fordult, hiába reménykedtem a hűvösebb idő érkezésében...
A héten 30 fok körül volt a hőmérséklet, ami szerencsére kellemesen hűvös reggelekkel és estékkel párosult. Persze a jelenlegi szép idő ellenére az ősz megállíthatalanul közeledik, s vele együtt az őszi ünnepek is.

Én már augusztusban megkezdtem a készülődést az őszre, egy-két mintát már láthattatok is az új tervezések közül. A héten egy új "tökös" mintát hímezgettem, sikerült is időben elkészülni vele.
A minta két darabból áll - a nagyobbikat bekereteztem, a kisebbikből tűpárnát készítettem. A párnát bézs horgolófonallal öltögettem körbe, s egy kis masnit kapott díszítésül.

Cicus, a kis kíváncsi rettenetően érdeklődik a kézimunka iránt :) Kedvenc alvóhelye az egyik fonalas kosaram volt, amíg belefért. Időnként még megpróbál belefészkelődni, de rendszerint kiborul a kinőtt kosárból. Nagyon szereti a varrógépet is, s persze a fotózásnál is ott sündörgött...









A minta mérete: 147 x 99 ill. 76 x 33 öltés 
A ksz hímzések mérete: 20,5 cm x 13,5 cm / 10,5 cm x 4,5 cm
Vászon: 36 count-os Picture This Plus/ Legacy
Fonalak: Weeks Dye Works, The Gentle Art


Napsütéses, szép hétvégét kívánok!
Eszter