2012. június 18., hétfő

Ezt még nem mutattam

Jópár hete már, hogy készíttem néhány kis díszt hímzés-horgolás kombinálásával. Azok a gyönyörű brossok inspiráltak, melyeket Niky blogján láttam. Egyszerű,  " muszáj nekem is kipróbálni"-kísérlet volt, s igazán nem is tudom, mi lesz majd a sorsuk, talán medállá válnak, talán díszítőelemként felvarrom majd egy táskára, tolltartóra vagy egyébre, de az is lehet, hogy doboztetőre kerülnek majd.
A vászonra az általatok is ismert mintáim apró motívumaiból hímeztem egyet-egyet, a hátoldal natúr színű filcből készült, s egyszerű, de mutatós kereteket horgoltam rájuk világos ekrü horgolócérnából. Ugye, jók lettek?
Külön megemlíteném, hogy az alattuk található vászon dísztörölköző van vagy 80-100 éves, amennyire tudom, még egyik dédnagymamám szőtte sajátkezűleg, s a szélét makraméhoz hasonló csomózással készült rojt díszíti.









10 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon szépek lettek és "háttér" is csodás!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ezek a legjobbjaid közé tartoznak.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, több irányban próbálkozom, mert annyi érdekes technika és ötlet jön szembe az emberrel.

    VálaszTörlés
  4. Jó,hogy megmutattad,nagyon tetszik mind!---ez a technika.
    Egy kérdésem van,a kész hímzést beszegted és simán horgoltál rá,vagy pelenkaöltést alkalmaztál vagy valami mást tettél rá amibe horgolsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emőke: Volt, ahol pelenkaöltéssel "tisztáztam" a vásznat, majd ebbe horgoltam, és volt, ahol egyszerű visszaöltésel v. kontúröltéssel körbevarrtam, és ebbe kerültek a horgolás kezdőszemei.

      Törlés
  5. Nagyszerű ötlet!.....hasonlót készítettem én is:)

    VálaszTörlés