2012. április 2., hétfő

Festés - folyt. köv.

És most mutatnám a többit...
Főként azért választottam külön őket, mert stílusbeli eltérések vannak, meg aztán tegnap este már nem volt energiám tovább írni.

Tehát festettem. S nem csak a tegnap mutatott anyagot, hanem gyakorlatilag mindenfélét beledobáltam a teába, ami a kezem közé került. A nagy lendületben belekerült néhány már kihímzett minta is. Ezeket már egy finoman megfestett alapra hímeztem, de kíváncsi voltam, mi történik, ha kihímezve festek még egy kicsit rajta. Hát sokkal szebbek lettek!
Ahogy látjátok, erre a "sorsra" jutott nagy szerencséjére primitivebetty My friend mintája, The Sampler Girl két mintája, a Downton Abbey és a Little bird, meg az én egyik mintám virágkosara.



Már kezdem készre varrni őket, itt még csak eggyel voltam készen, a kis tűtartóval, aminek mintáját az előbb említett Little bird elemei adják.

Nézzétek csak közelebbről!


És a részletek minden oldalról:


Aztán ma reggel-délelőtt befejeztem a párját is, egy zsák lett belőle, amiben a festett anyagaim egy részét tartom majd összetekerve. Sokáig tartott az összeállítása, mert kicsit mazochista módon teljesen kézzel varrtam ezt is, belül pelenkaöltéssel dolgozva el a széleket.




A többi minta még várat magára.
Azért ez egy termékeny hétvége volt, azt hiszem!

Kellemes hetet Nektek, szerencsére ez most rövid lesz!
(Mi legalábbis csak szerdáig dolgozunk, aztán 5 nap tavaszi szünetecske.)

Eszter




16 megjegyzés:

  1. bellissimi davvero interessanti, hai tinto la stoffa nel te', ma i disegni sono tuoi? mi piacciono anche gli accostamenti con le stoffe.
    Teresa

    VálaszTörlés
  2. Teresa: Grazie. Solo un disegno é mio (quello cesto di fiori), gli altri sono di primitivebetty, e di sampler girl.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az összes minta és a kivitelezés is :o)))!
    Én még csak szemezgetek a tea festéssel...

    VálaszTörlés
  4. Szépek lettek és nekem is jobban tetszenek így mint sápadtan. Profi vagy a festésben úgy látom, vajon mi újat tudok majd mutatni Neked?

    VálaszTörlés
  5. Timi: Egyenlőre nem túl széleskörű tapasztalataim alapján a teával és kávéval való festés a legegyszerűbb, és gyönyörű árnyalatokat eredményez.

    margom: A profi nagy-nagy túlzás, épp csak belekóstoltam. A nyári szünetben tervezem, hogy jobban elmélyedjek benne. Talán akkor a fonalfestéssel is kísérletezek majd.

    VálaszTörlés
  6. Kíváncsian várom az antikolósdi folytatását,és ne törődj semmiféle kolléganővel.Régi új dolog születik,ami mindenképp izgalmas és ódon hangulatú.

    VálaszTörlés
  7. The E.Art: Persze, nekem is inkább vicces volt a megjegyzés!

    VálaszTörlés
  8. Hihetetlenül jó stílustanulmányok...

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörűek, finomak. Én is odavagyok ezért a színvilágért.

    VálaszTörlés
  10. So wonderful finish!! Splendid dyeing!

    VálaszTörlés
  11. Csudajók lettek (és a gombok is)!!!

    VálaszTörlés
  12. Everything looks so charming ;)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szeretem ezeket az antikolt vásznakat!!!!Gyönyörűek!!!!!Kávéval még nem mertem kipróbálni,csak teával.

    VálaszTörlés
  14. Mammka: Én a kávéval való festésről sok minden olvastam- szerencsére azután, hogy kipróbáltam, mert így megkönnyítettem a dolgom. Én bizony először ( meg azután is) a festeni való, egyébként nem túl nagy anyagot egy lapos tálba helyeztem, enyhén meggyűrögetve, majd frissen lefőzött kávéval meglocsolgattam. Épp, mintha a tiramisú piskótáját locsolnám. Rajtahagytam, amíg a kívánt színt ( illetve kicsit sötétebb árnyalatot) el nem értem, majd egy kis sós vízben átöblítettem. Utána beraktam a sütőbe alacsony fokozatra, és addig hagytam ott, amíg meg nem száradt. Remélem, most senki nem kiált szentségtörést! Először kútfőből ez volt logikus, a bevált módszert meg le nem cserélem senki kedvéért.Különben meg a vasalásnál olyan isteni pörköltkávé illat árad az anyagból, ami elmondhatatlan.

    VálaszTörlés
  15. E' tutto molto bello e primitive!
    Buona Pasqua anche a te cara!!!
    Un abbraccio

    VálaszTörlés
  16. Hello from Canada. Your blog is lovely thank you for sharing. Do you make the little buttons yourself? They look needle woven.

    VálaszTörlés