2012. április 1., vasárnap

Festegettem a hétvégén...

... anyagokat, csipkedarabkákat, cérnagombokat, horgolt zsinórt. Ezúttal teával dolgoztam, s nem finomkodtam. A célom az volt, hogy markáns színeket, erős foltokat, gyűrődéseket kapjak. Imádom, ha egy darab legalább 100 évesnek néz ki!

Erről most eszembe jutott egy aranyos jelenet - karácsony előtt bevittem néhány munkámat az iskolába. Az egyik kolléganőm nézegette őket, majd azt mondta a másiknak, keres egy olyat, amelyik nem hibás. Erre az felvilágosította, milyen munkával és kísérletezéssel érem el, hogy foltosak, kopott, régies hatásúak legyenek az anyagaim...

Na, de visszatérve az anyagfestéshez, mutatom azt, amelyik a legjobban tetszik közülük, s azt is, mit készítettem belőle.
Az anyagot már egy éve vettem,nagyon jó minőségű, gyönyörű színekkel, épp csak nem illett semmihez, amit azóta készítettem. Jól összegyűrtem, még egy gumival is összefogtam, majd kb. 15 perc a teában + a sütés elég volt neki. A festés hatására isteni tejeskávé árnyalatot kapott az alapszíne, ettől kicsit tompábbnak tűnnek a minta színei - nekem így tökéletes.


Nemrég néhány új betűtípust szereztem be Ramzi oldaláról, muszáj volt kipróbálni őket valamin. 
Ez az egyik közülük, szerintem meseszép! 
Csak kezdőbetűket akartam hímezni ezekkel a romantikus, leveles-kacskaringós betűkkel. Ez most a lányomé, a legjobb barátnőjéé és annak anyukájáé lesz.

A fellógatható párnácskákat levendulával töltöttem meg.( Én ezt úgy csinálom, hogy alul-felül tömőanyag kerül lazán a párnába, s csak a középső harmadába teszek levendulavirágot - így is épp elég intenzív az illata.) Egy kis csipke, gomb és masni, s már kész is. 
Ja, a hímzéshez DMC 3726-os antik mályva fonalat használtam, nagyon szeretem ezt a színt, és remekül illik az anyag virágainak árnyalatához.

Na, mit szóltok hozzá?






7 megjegyzés: