2012. március 30., péntek

Keresztszemes táska ( avagy mire jók a maradékok)

A héten, a jó idő miatt eszembe jutott, hogy elő kellene már venni kedvenc tavaszi-nyári táskámat, és rájöttem, hogy ezt még nem is mutattam Nektek.
Tavaly, a tanév végén varrtam, ez volt az első próbálkozásom ezen a téren. Maradékból készült az alap - egy túl hosszú sötétítő függöny aljáról levágott anyagdarab, amit még nem dobtam ki-, épp csak kipróbáltam, mi lesz belőle. Amikor elkészült, annyira megtetszett, hogy elhatároztam, kicsit kidíszítem. Egy "elfekvő" hímzést használtam, a mintája gyönyörű - egy francia oldalról való, de hogy honnan?, segítsetek, ha ti tudjátok!. Kihímeztem,  de nem tudtam, mire használjam - erre a célra meg pontosan megfelelt a mérete. Rávarrtam hát a táska elejére egy kis csipkével körítve. Az alap krémszínű, a hímzés is, csak egy árnyalattal erősebb.
Hát mit mondjak, ezt a táskát hordtam a legtöbbet az elmúlt nyáron!
(Konzekvencia: előbb-utóbb a maradékok, használaton kívüli darabkák is összeállnak valami értelmes dologgá... Tehát a körben látható "csak úgy meghorgoltam" darabok is megtalálják majd a helyüket.)

6 megjegyzés:

  1. Mese-mese-meseszép!!!!!!!!Szerintem is megtalálják a darabkák a helyüket,csak idő kérdése.
    Van úgy,hogy "csak" hímezni van az ember lányának kedve,ideje,ereje.Ez jól jön akkor,amikor valamihez kell egy hímzés, de nincsen idő már hímezni,vagy horgolni.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik. Gyönyörű szép lett. :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett a táskád!!!! Nem csoda, hogy egész nyáron ezt használtad!!! :o)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg szép, ez egy mintakendő mintája lehet, illetve egy részlet belőle a táskádon, nem?
    Egy kicsit többet is mutathatnál a táskáról, hogy záródik, milyen belül? Én is táskamániás vagyok nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez egy kicsi mintakendő. Sajnos elvesztettem a kinyomtatott mintát, és nem bukkantam rá újra. Belül egyrészes, csak egy kis zseb van benne apróságoknak, és gombbal záródik. Majd készítek még róla fotókat, most ezt a tavalyit találtam.

      Törlés
  5. A táska és a fotók is NAGYON TETSZENEK!!!

    VálaszTörlés