2019. november 22., péntek

... and to all a good night





Karácsonyi minta készült a héten, mely már elérhető az Etsy boltomban.
Ezúttal a Mikulást, azaz Santa Claus-t választottam témának.
A mai napig okoz némi zavart nálam, hogy nálunk a Mikulás december 6-án érkezik, és jobbára édességeket hoz, míg az angolszász országokban a december 25-én a karácsonyi ajándékokat hozza.

Nagyon élveztem a tervezést, majd a hímzést, minden egyes öltéssel újraéltem a gyerekkori izgalmat az ajándékok miatt. Talán még nem meséltem, de egyszer- úgy 8-9 éves lehettem-, és már kezdtünk kételkedni abban, hogy ki is hozza a karácsonyi ajándékot, az öcsémmel megbeszéltük, hogy kikutatjuk az ajándékokat. Meg is találtuk azokat a felső gardróbszekrényben, jó magasra rejtve... úgy emlékszem, abban az évben egy hatalmas babát kaptam - ez akkor még nem volt ciki ebben a korban :) A karácsonyomat viszont teljesen tönkretette a dolog... azóta egyszer sem kutattam. A meglepetés az igazi!!!

Na, de térjünk vissza Santa Clausra : az elkészült hímzésből egy párnát varrtam, már mutatom is.
Szép dekorációként, de kedves ajándék gyerekeknek is.









A minta mérete: 107 x 103 öltés
A kész hímzés mérete: 14 cm x 13 cm
Vászon: 40 ct Zweigart Edinburgh
Fonalak: WDW

2019. november 15., péntek

Polly Brown-Thanksgiving




Emlékeztek még Polly Brown-ra? Két évvel ezelőtt készítettem két mintát ezzel az általam kitalált alakkal, melyeket itt nézhettek meg: Polly Brown , Polly Brown-Christmas Eve .
A minták nagyon népszerűek, jónéhány kész hímzést láttam már, melyek egytől egyig nagyon szépek.

Mivel nekem is egyik nagy kedvencem Polly, idén egy hálaadás-napi Polly Brown mintát készítettem a megszokott koloniális stílusban. Természetesen most is szerepel rajta Polly fekete kiskutyája :)
Ezúttal szőlőfürtök keretezik a mintát, s egy hatalmas bőségszarut (cornucopia) is hímeztem a minta közepére, melyben tök, szőlő, körte és alma található. A bőségszaru egyébként jellegzetes hálaadás-napi dekoráció, a bőséges termést jelképezi.

Mint a korábbi két minta, ez is egyszerű befejezést kapott, csak hátlapot varrtam rá Osnaburg anyagból. Az én hímzésem egy hét alatt készült el, így november utolsó csütörtökéig van még idő elkészíteni.









A minta mérete: 208 x 108 öltés
A kész hímzés mérete: 29 cm x 14,5 cm
Vászon: 36 count Ale / Picture This Plus
Fonalak: WDW / GAST





2019. november 14., csütörtök

Poinsettia House





Szintén a múlt hétvégére készült el a "Poinsettia House" című karácsonyi minta is.

A poinsettia, magyarul mikulásvirág jellegzetes dísznövénye a karácsonyi időszaknak. Gyönyörűen dekorál, nagy piros virágai (melyek valójában nem is virágok) rendkívül mutatósak és elegánsak.

A piros ház, a fenyőfák és a havas táj mellett óriás piros mikulásvirág girland és December felirat került a mintára. Igazi karácsonyi idill, nem gondoljátok?
A hímzés közben -nem meglepő módon- ünnepi hangulat fogott el, gyorsan el is szaladtam néhány új karácsonyfadíszt és karácsonyi dekorációt vásárolni.







A minta mérete: 123 x 128 öltés
A kész hímzés mérete: 17 cm x 17,5 cm
Vászon: 36 count Birdcage / XJudesign
Fonalak: WDW / GAST / Classic Colorworks

Pumpkin Pilgrims




Múlt héten készült a következő kedves minta Hálaadás napra. ezúttal egy tök-pilgrim párral.
Természetesen hagyományos öltözéket viselnek, s mellettük megjelenik a kukorica és a pulyka is, melyek a tök mellett a hálaadáshoz kapcsolódó jellegzetes ételek.

A kész hímzésből párna készült, melynek szélét saját festésű pompom szalaggal díszítettem.





A minta mérete: 96 x 109 öltés
A kész hímzés mérete:12 cm x 13,5 cm
Vászon: 40 count Zweigart Newcastle
Fonalak: Weeks Dye Works / Classic Colorworks