2018. október 26., péntek

Santa Claus





Ho-Ho-Ho! ... A Mikulás már készülődik... olyannyira, hogy pihenés közben is azt nézegeti nagykönyvében, kik voltak a jó gyerekek, nehogy lemaradjon valaki a listáról.

A gyerekek számára talán a legizgalmasabb időszak az évben a Mikulás-várás. Jól emlékszem még, milyen izgalommal vártuk mi is gyerekkorunkban, vajon mit kapunk tőle. Édességet? Esetleg kiderültek a rosszaságok, és virgácsot is hoz? Annyit tisztogattuk a csizmánkat, hogy csak úgy csillogott-villogott a nagy napra. Reggelre pedig tele volt csokimikulással, szaloncukorral és más édességekkel ( amelyek ma már a retro kategóriába tartoznak:) - ki emlékszik még rájuk? ), no meg mogyoróval, ami nálunk sosem maradhatott ki a Mikulás-csomagból.

A múlt héten a Mikulás kulcsát és a hozzá tartozó versikét készítettem el egy új minta formájában, s most elkészült a párja is. Az új minta hímzéséhez a Santa's Key mintáéval megegyező vásznat és fonalakat használtam, így a két minta együttesen is használható dekorációként.







A minta mérete: 160 x 80 öltés
A kész hímzés mérete: 23 x 11,5 cm
A párna 28 cm x 16 cm-es
Vászon: 36 count-os Zweigart Edinburgh Vintage Country Mocha
Fonalak: WDW


Szép hétvégét kívánok!
Eszter 

2018. október 19., péntek

Santa's Key





Talán azt gondoljátok, korai még a karácsonyra készülni...de már csak 66 nap van hátra...
Aki a saját készítésű dekorációkat és ajándékokat részesíti előnyben, annak bizony minél előbb hozzá kell látnia az előkészületeknek.

Az elmúlt hetekben már megterveztem néhány karácsonyi mintát, és az első erre a hétvégre el is készült.
Nálunk ugyan a Mikulás (Santa Claus) majdnem három héttel karácsony előtt érkezik, de az angolszász országokban karácsonykor hozza ajándékait. És ha nincs kémény a házban, bizony bajba kerülhet...
Ezt a problémát küszöböli ki a számára odakészített kulcs, hogy módja legyen észrevétlenül besurranni a meglepetésekkel :)
Tegnap egy kis mézes sütit is készítettem számára - sajnálatos módon a fotózás után ezek igen gyorsan elfogytak, úgyhogy süthetem is a következő adagot.

A hímzés ezúttal egy világosbarna keretbe került (IKEA DALSKÄRR 21 cm x 30cm), a hozzáillő hosszúkás fatálat a BUTLERS-ben találtam.













A minta mérete: 130 x 189 öltés
A kész hímzés mérete: 19 cm x 26,5 cm
Vászon: 36 ct-os Edinburgh Vintage Country Mocha
Fonalak: WDW


Szép hosszú hétvégét kívánok! Barátkozzunk az őszi idővel...
Eszter


2018. október 12., péntek

Home Witchy Home




Jöjjön most egy boszorkányos új minta Halloween-re.
Az elmúlt években terveztem már két hasonló mintát, a Witch's Kitchen és a Witch's Store címűeket.

Kedvelem ezt a témát, így most a boszorkány otthonát örökítettem meg keresztszemek formájában.
A helyszín természetesen Salem (Massachusetts), a híres boszorkányperek helyszíne.
A szobát a kandalló és a szekrény felett a boszorkány-ősök képei díszítik, de itt kapnak helyet a boszorkányok titkos könyveit és a bájitalokat, mérgeket őrző ládák és szekrények kulcsai is. Nem maradhat el a gyertyatartó sem, hiszen a sok gyertyát világításon kívül a varázsláshoz is használni kell nap mint nap. A kandallóba a nyár folyamán egy pók költözött, akinek a hideg idő beálltával új lakóhelyet kell építenie.

Ezúttal XJudesign Vintage Brown vásznát választottam a hímzéshez. A kész hímzés most nem keretbe került, hanem egy karton alapú kitámasztható képet készítettem belőle.
A kép három rétegből áll, és nagyon könnyen elkészíthető. A hímzés alá vatelin került, amit kartonra ragasztottam. Az alapot ( középső réteg) karton-vatelin-aprómintás fekete anyag alkotja, erre ragasztottam rá a hímzést. A hátoldal fekete filcből készült, melynek szélét cikkcakk-ollóval vágtam körbe.






A minta mérete: 82 x 181 öltés
A kész hímzés 11,5 cm x 26 cm-es
A kép mérete: 19 cm x 33 cm
Vászon: 36 count-os Vintage Brown/XJudesign
Fonalak: WDW


Mindenkinek jó pihenést ezen a szép, nyárias hétvégén!
Eszter

2018. október 5., péntek

Pumpkin Girl



Még 26 nap van hátra Halloween-ig... az ismerőseim, barátaim posztjait nézegetve látom, hogy már mindenki szorgalmasan dolgozik a szebbnél szebb őszi/ Halloween dekorációkon.
Én sem tettem másként, a héten ismét tökös mintát hoztam.

Nagy kedvenceim a tökbabák, melyeket hihetetlenül ügyes kezű művészek készítenek.
Sajnos sem időm, sem türelmem, és valószínűleg tehetségem sincs hozzá, hogy varrjak egyet magamnak, de a Pinterest-en külön mappában gyűjtögetem a nekem legjobban tetsző darabokat.
Édesek, imádom a butuska fejüket, s inspirációként is kiválóak.
Ezúttal a tökbabák egy hímzett változatát készítettem el. A minta színes és vidám, bőven van idő kihímezni a hátralévő 3 hét során. Az egyes motívumok külön-külön is kihímezhetők, kisebb dekorációk, tűpárnák, stb. készíthetők belőlük.









A minta mérete: 156 x 122 öltés
A kész hímzés mérete: 22 cm x 16,5 cm
Vászon: 36 count-os Zweigart Edinburgh /Vintage Country Mocha
Fonalak: Weeks Dye Works



Kellemes hétvégét!
Használjátok ki a szinte nyárias időt, ennél jobbat elképzelni sem lehet egy szép hétvégi szabadtéri programhoz :)

Eszter