2011. szeptember 26., hétfő

Primitívek

Legújabb - és jelenleg legnagyobb- szerelmem a primitív stílusban készített használati- és dísztárgyak. Rengeteg gyönyörű blogban találni kizárólag ebben a stílusban készült munkákat, és persze sok-sok egyszerűségében is rendkívül szép mintát. Remek alapanyag hozzájuk a saját festésű hímzővászon vagy Aida, a DMC hímzőfonalak kellemes, meleg, megnyugtató földszíneivel dolgozni pedig külön élvezet.

Ezeket a munkákat teával festett anyagra hímeztem, de a háttérként szolgáló anyagdarab már a múlt héten szedett dió zöld burkával lett megfestve. Nincs nagy különbség, a barna kicsit más, talán teltebb, kevésbé sárgás árnyalatát kaptam. Már nem emlékszem, hogy a Piktor Péntek vagy Nina oldalán találtam-e hozzá a leírást - mindkét oldal igen hasznosnak bizonyult a festéssel kapcsolatban-, de a végeredménnyel nagyon elégedett vagyok.



Ez a meseszép pávás minta itt található. Nagyon tetszett, hogy maga a terv is zöldben képzelte el a pávát, ráadásul a fa- vagy levél(?)mintás anyagom színeivel  egyező árnyalatú fonalakat is találtam hozzá.


Ez a tűpárna pedig azért volt érdekes számomra, mert eltér a leginkább alkalmazott szögletes formától. A hímzés mintája itt tölthető le. Nem mondom, bajlódtam vele, mire összevarrtam! A következőhöz már rutinosabban kezdek hozzá...


Na, ezt a karácsonyi mintát elkutyultam, ha előkerül, pótolom a származási helyét. Nem tudtam, mi legyen a képecske sorsa, kipróbálni tettem ebbe az IKEÁ-s keretbe, és szerintem olyan jól állnak egymásnak, hogy benne is hagyom!



Gyönyörű napsütést mindenkinek, használjuk ki jól azt a pár napot, ami még itt maradt a nyárból!

2 megjegyzés: