2016. október 7., péntek

Give Thanks
Az őszi ünnepek sorában a Halloween-t a Hálaadás követi, mely az egyik legnagyobb ünnep az Egyesült Államokban.
Az ünneppel kapcsolatos legfontosabb ismereteket néhány éve már összegyűjtöttem ebben a bejegyzésben.
Mindannyian láttuk már számtalan filmben, mekkora figyelmet szentelnek ilyenkor a családi összejöveteleknek, a hálaadás-napi vacsorának, melynek fő fogása, s egyben az ünnep egyik jelképe a pulyka.
Érdekes hagyomány a hálaadás-napi pulykaszertartás, amikor is az USA elnöke élő pulykát kap ajándékba, melynek rendszerint "megkegyelmez".

Az idei mintámon is a pulyka kapja a főszerepet.
A minta formájánál fogva többféle befejezésre ad lehetőséget - én most párnát varrtam belőle, melyet gyűrött barna szalaggal varrtam körbe. A hátoldalra egyszerű gyapjúapplikáció került a mintán is szereplő makkal.
Néhány további ötlet a befejezéshez: félbehajtott tűkönyv/needlebook, pinkeep drum, gyertya vagy mécsestartó pohár díszitése, és persze keretezve is elképzelhető.

A minta mérete: 181 x 78 öltés
A kész hímzés 23 cm x 10,5 cm-es, melyből 27 cm x 14 cm-es párnát készítettem.
Vászon. 40 count-os Zweigart Newcastle Cream
Fonalak: WDW
Gyapjú anyagok: WDWKellemes hétvégét!
Eszter


11 megjegyzés:

 1. Szép kis őszi ünnep, sajnálom, hogy nálunk nincs ilyen,pedig annyi mindenért lehetne hálát adni, nem csak a bő termésért...
  Mostanában igazoltan vagyok távol;-), csak gyorsan idebiggyesztem a gondolataimat és máris futok.
  A színek tökéletesek egy őszi mintához, a makkocska is helyes motívum, tetszik, hogy a keret és a minta része is egyaránt.Az ilyenkor elmaradhatatlan pulyka is igen élethű,épp csak el nem szalad.:-)
  A párna hátulját képező vászon és a gyűrt szalag kellemesen egészíti ki a mintát és látom ám, hogy 40-es a vászon....szóval gratulálok, szép munka!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem, nem orvos fogja igazolni a "távolléted"!
   Örülök, hogy tetszik a minta. És persze igazad van az ünneppel kapcsolatban. Hímzés közben idén is elgondolkodtam azon, mi mindenért adhatok hálát.

   Törlés
 2. bellissimo eszter, davvero particolare. Complimenti!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon tetszik (minta ♥ színek ♥ fotók)... ha lenne időm kihímezni, akkor egy cipzáros tartócskát készítenék belőle és egy kis papírra minden este leírnám hogy aznap miért vagyok hálás és beletenném...
  vagy egy needlerollt .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. milyen jó ötlet! és ha néha rossz napod van, elővehetnéd, hogy gyorsan felvidítsd magad és pozitív energiákkal töltekezz a kis cédulákat olvasgatva

   Törlés
 4. Very pretty! Love the acorn board!
  Hugs,
  Lili

  VálaszTörlés