2016. augusztus 2., kedd

Treasure Island



Bár a hullámok és kagylók alapján könnyen azt hihetné bárki, hogy most sellők következnek, nekem egészen más jutott eszembe a tenger kapcsán.

Már gyerekkoromban is nagyon szerettem olvasni. Imádtam az izgalmas kalandregényeket, különösen azokat, amelyekben gyerekek is szerepelnek.  Egyik kedvenc olvasmányom volt  R. L. Stevenson "A kincses sziget" című könyve, az ifjú Jim Hawkins kalandjai a tengeren, kalózok, zendülés, Long John Silver...és persze a kincs.
Az új mintám a kincs felleléséhez nyújt segítséget egy térkép formájában. (Megjegyzem, ez nem "a" kincses sziget, csak "egy " kincses sziget.)
Megtalálhatod rajta az égtájak jelölését, szükség lesz egy nyugodt vizű, zátonyoktól mentes öbölre, ahol hajód a hosszú tengeri út után kiköthet. A szigeten található hegyről időben észreveheted az ellenséges hajók közeledtét, a tiszta vizű patak pedig a friss ivóvizet biztosítja.
A kincset a térképen egy X jelzi.
De vigyázz, a sziget-közeli vizekben rettenetes tengeri szörny lakozik! És a gonosz kalózok is bármikor felbukkanhatnak. A minta csak kalandvágyó, mindenre elszánt kincskeresőknek ajánlott!
( A csipketerítő nem a kincskereső hajó alaptartozéka, de a fotókon jól mutat:). )

















A minta mérete: 117 x 72 öltés
A kész "térkép" kb. 20 cm x 15 cm
Vászon: 32 countos teával jó sötétre festett vászon
Fonalak: DMC



Kalandra fel! Sikeres kincskeresést!
Eszter






7 megjegyzés:

  1. Volt egyszer egy kislány, aki nyaralni ment az Édesanyjával egy tengerparti városba. A kislány naphosszat csak a sekély vízben úszkált, de néha/ mivel már jól úszott/ a mélyebb vizekre is kimerészkedett. Mesevilág tárult fel : kis halak cikáztak búvárszemüvege előtt, sünök meresztették tüskéjüket védekezésképpen és remeterákok bújtak elő titkos héjukból. A kislány nem tudott betelni a látvánnyal, de tudta, hogy ezt a mesevilágot nem viheti haza, mert mindez az eredeti élőhelyén a legszebb. Kincseket keresett hát: üres, elhagyatott csigaházakat, kagylóhéjat,apró szikladarabokat vagy érdekes köveket.
    Egyszer csak megcsillant valami a fenéken, egy nagyobb hallal egyszerre kezdtek úszni érte, de a kislány gyorsabb volt, máris övé volt a zsákmány: egy apró szív medál, talán egy fürdőző veszíthette el valamikor....
    A kislány anyukája látván a gyüjtőszenvedélyt, egy hímzésen munkálkodott a tengerparton. Egy doboz tetejére szánta , amibe kislánya majd a gyüjteményét teheti. Mindent megörökített rajta: a távolvan úszó hajót, a tenger hullámait, sőt a tengeri szörnyet is- jelen esetben a nagy halat-akivel meg kellett küzdeni a medálért.
    Aztán hazatérésük estéjén elkészítette a dobozt.Mikor kislánya reggel felébredt , az éjjeli szekrényén állt a kincsesláda, benne a nyaralás szép emlékeivel amikre együtt emlékeztek és rájöttek, hogy ők már réges- rég megtalálták együtt a legnagyobb kincset, ami nem más, mint a szeretet.❤️

    Nos Eszter, úgy vélem ez a mintád roppant népszerű lesz kislányok és kisfiúk körében egyaránt, mert számos aranyos anyuka fedezi fel a minta frappáns mivoltát, a remek színeket és készíti el a saját nyaralásuk emlékének őrzésére...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, Emőke! Nagyon kedves a meséd♥ Valóban szép kis kincsesláda lenne -bár én nem ragasztottam a hímzést a doboz tetejére, egyszerűen csak rátettem.
    A színekkel (mindössze hármat használtam) és a vászon foltjaival egyaránt az egyszerű, régies hatást igyekeztem minél jobban megközelíteni. Úgy érzem, elég jól sikerült.

    VálaszTörlés
  3. Igen, láttm, de az én fantáziámban most doboz, játékból...hiszen felhasználása ezen mintádak is széles körű.
    Az egész attól olyan megnyerő, hogy kevés színnel és a vászon antikolásával éred el azt a hatást ami olyan ....hm...hímzésre ingerlő;-)

    VálaszTörlés
  4. Egy fárasztó nap után igazán jóóóóó egy kis kis kincses térképre bukkanni ♥ ... gyorsan bepakolok és tengerre fel! de előbb iszom egy kis macifröccsöt :)

    VálaszTörlés
  5. Ez igazán jó esti program, Rita! Köszi♥

    VálaszTörlés
  6. Love the "sepia like" shades in this stitchery. Your pictures are always so beautiful !
    Rose

    VálaszTörlés