2016. február 6., szombat

White House Sewing Roll




Az időjárást tekintve minden jel arra mutat, hogy közeledik a tavasz. Gyönyörűen süt a nap, napok óta vidáman csicseregnek a madarak. Hamarosan a tulipánok is nyílni fognak...
Nálam már ki is nyílt néhány, nézzétek csak!

Az új mintám a "White House Sewing Roll" címet viseli, és a fehér ház fölött már pompáznak is a fehér tulipánjaim.
Sewing roll készült a hímzésből, mert nemcsak dekoratív, de igen hasznos is a varráshoz/hímzéshez szükséges kellékek tárolására. Krémszínű gyapjúból / WDW Parchment Felted wool/ varrtam rá egy tűk tárolására alkalmas kis rátétet, a zseb pedig fonalakat, hímzést rejthet.
Készült egy kis négyzet alakú tűpárna is a Blackberry Primitives Cashew színű bársony anyagából, zseníliával szegélyezve.
És a hét "főműve" egy méretes amish pinball vagy puzzle ball. Gyönyörű "szerkezet", csodaszép primitív stílusú dísz. Beleszurkálhatod a gombostűidet is, vagy jókat játszhatsz vele - persze gombostűk nélkül. Mivel most első ízben készítettem el, két délutánomat töltötte ki a varrogatása.
12 egyforma elemből áll, többek között itt is találsz tutorialt, ha szeretnéd elkészíteni.
A kész pinball-om kb.13 cm átmérőjű, és 100%-ban kézzel készült. Kellemes, pihentető munka (tévézéshez ajánlom)- én már gondolkodom, milyen anyagokból készüljön a következő.















A minta mérete: 89 x 149 öltés
A kész hímzés 14 cm x 22,5 cm-es, a sewing roll mérete: 17,5 cm x 37 cm.
Vászon: 32 count-os Belfast Dark Coffee, némiképp "felülfestve"
Fonalak: WDW
Gyapjú: WDW Parchment



Szép, napos hétvégét kívánok!
Eszter







19 megjegyzés:

  1. Szép és szükséges dolog! Bravo Eszter!

    VálaszTörlés
  2. Hallottam már harkályt, egy élő legyet is találtam már, sőt a rózsáimon is megjelentek a rügyek. A hagymás növényeimet még nem néztem , de mikor ilyen korán jön a tavasz, mindig aggódom, hogy a tél visszatér még....viszont nálad valóban szépen szirmot bontottak a tulipánok. A sewing roll- ok,tudod, hogy a gyengéim, pláne ilyen kedves mintával és szép anyaggal kombinálva.❤️
    Ez az amish pinball nagyon érdekes és számomra különleges, tetszik a szabályos" patchwork" szerkezete és a kivitelezés is természetesen. Kíváncsi vagyok, mit olvastál, hogy mit játszottak vele, talán az amish kislányok egymásnak dobálták?
    Szóval , Eszter nagyon békés volt nálad lenni ismét!
    Szép vasárnapot kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kommentet, Emőke♥ Én nagyon bízom benne, hogy a tél csúnyábbik felén már túljutottunk. Nem olvastam amish kislányokról, de az én lányom azonnal labdázni kezdett vele. Egyébként láttam fotókat az interneten, ahol babáknak plüssből készítik el ugyanezt a "labdát"

      Törlés
  3. Bello, bello, bello! Devo proprio fare un giro sul tuo Etsy!
    Un abbraccio

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a puzzle ball!!! Nem csodálom, hogy két délutánod is ráment.. nem tűnik egyszerűnek, de megéri elkészíteni, mert az eredmény csodás!
    A sewing roll pedig gyönyörű!!!

    VálaszTörlés
  5. Valójában bonyolultabbnak tűnik a dolog, mint amilyen. A két délután egyrészt a tapasztalatlanságom miatt volt, meg azért, mert mindent kézzel varrtam.
    Köszi, Timi♥

    VálaszTörlés
  6. It's very beautiful. I need to stitch this one ;)
    Love the colours and the tulips!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyes vagy, milyen szép mintát hoztál ismét💜 Mindenféle varrós-hímzős kellék szerelmese vagyok, ezért most duplán itt ragadtam nézelődni. A pinball és a sewing roll is szuper lett💜

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed. én is nagyon kedvelem ezeket a "kellékeket", igyekszem mindig újabbakat felfedezni és persze elkészíteni

      Törlés
  8. Superb! Love the design and the finish ^^
    Hugs!

    VálaszTörlés
  9. Hétvégén már láttam hóvirágot anyukám kiskertjében, de lassan a többi virág is megérkezik :)
    Szépséges lett a fehér virágos♥, házikós sewing rollod ♥
    A pinball szerepel a bakancslistámon :) gyönyörű lett a tiéd♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen, Rita! nagyon örülök, hogy tetszenek.

      Törlés
  10. Ez a labda valami csuda! Köszönöm,mentettem a linket, egyszer kipróbálom :)

    VálaszTörlés