2012. április 20., péntek

Sziasztok, Lányok!

Végre sikerült kihímezni az egyik nemrégiben tervezett mintámat, ezt mutatom most meg nektek egy korábban elkészült Primitive Betty minta társaságában. Azt ugyanis csak most vettem észre, milyen jól illenek egymáshoz. Valószínűleg az azonos alapanyag, meg a mindkettőnél használt barackos árnyalatú hímzőfonal teszi...

 

Tehát Bettynél találtam egy jó kis primitív freebie-t, de mivel  drum pincushion varrása volt tervben, s ez a minta túl nagy volt hozzá, annak csak a középső sávját hímeztem ki. 
Aranyos lett, bár közel sem tökéletes. Nem tudom, mi lehet a hibátlan drum trükkje, nekem sosem simul ki tökéletesen a varrás az alján és a tetején, bármilyen óvatos is vagyok. De sebaj, előbb-utóbb rájövök erre is! A hasznos tanácsokat pedig szívesen fogadom azoktól, akik profik a témában .


A másik darab ez lett, egy  gombbal záródó, bélelt kis tasak. Papírzsepi, vagy egyéb tárolására nagyon szeretem őket, szerintem több van már belőlük itthon, mint amit egy élet során elhasznál az ember. 
A "gombbal záródó" kitétel pedig nem a szokásos értelemben használatos. Nem gombolódik, hanem a gombra a zsinórt rátekerem mindkét oldalról, jópofa megoldás, és tuti, hogy nem nyílik ki.
A hímzéshez a mintát itt találjátok.Remélem, nálatok is süt a nap! (Kár, hogy a holnapi munkanap miatt most nem  tudok hétvégi programot szervezni.)

13 megjegyzés:

 1. Nagyon tetszik a tasakod!!! A tulipánt már én is kihímeztem magában, de tervben van az egész minta kihímzése is!
  Ragyogóan süt a nap itt is :o)!!! Jövőhéten pedig még melegebb lesz!!!

  VálaszTörlés
 2. Szépek lettek!A "tökéletes "drum ügyében....Nem tudom hogy kezded,de szerintem ha az alját és a tetejét körben rávarrod először, a palástot hosszában a színén összeöltöd,nem hibázhatsz.pl mint itt,ez ugyan nem drum,de az elv ugyanaz:
  http://theeart70.blogspot.com/2011/08/ajandekok-es-nagy-taskagifts-and-large.html

  VálaszTörlés
 3. Emő: Köszönöm, te mindig szolgálsz valami jó tanáccsal. Ha lesz időm a hétvégén, gyorsan ki is próbálom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs mit!
   Ha kipróbáltad mutasd majd hogy sikerült!

   Törlés
 4. Gyönyörű színek, és mind mind "szeretem" motívumok...

  VálaszTörlés
 5. Olyan,de olyan csodásak!!!!!!Festenem kéne,meg hímezni!!!!
  A háttered mesés!Még jó,hogy nem én találtam meg előbb,mert biztosan ezt tettem volna fel.:)

  VálaszTörlés
 6. ♥Előfizetés emailben miatt kellett még írnom.:)

  VálaszTörlés
 7. Olyan helyes vagy Mammka! Fess!és hímezz is! én nagyon kíváncsi vagyok...

  VálaszTörlés
 8. Én is..))))Most altattam el a kisebbik unokánkat,2 éves.Még sosem aludt nálunk egyedül.Nem tudom,hogy milyen lesz az éjszaka,de remélem nem vészes: köztünk alszik.:)

  VálaszTörlés
 9. Szerintem csak jó lehet! A piciket megnyugtatja a testközel.Nyugalmas éjszakát mindnyájatoknak!

  VálaszTörlés