2018. szeptember 21., péntek

Tombstone Angel





Alig több, mint egy hónap múlva lesz Halloween, így azt hiszem, természetes, hogy már erre a témára fókuszálok.
A Halloween nálunk is egyre inkább elfogadott "ünnep", én is szívesen tervezek erre az alkalomra mintákat, legyenek azok tökös, boszorkányos vagy egyéb témák.

A magam részéről vannak bizonyos fenntartásaim az erre az alkalomra készített dekorációkkal kapcsolatban. Sok mindennel találkozik az ember az interneten, mindenki másképp közelít a témához. Én például nem szeretem az ijesztő vagy morbid díszeket. Maradok a kedves, viccesen "ijesztgetős" dekorációknál, amitől egy kisgyerek is legfeljebb jóleső izgalmat érez.

Ezúttal egy Tombstone Angel mintát készítettem, melyhez hasonlóak az angolszász országok régi sírköveit díszítik. Az angyalok bájosan egyszerűek, tökéletesen illenek az általam kedvelt primitív stílushoz. Ehhez a mintához egy ír eredetű sírfeliratot választottam, melynek számtalan változata létezik.

A hímzéshez XJudesign vásznát használtam, a hímzéshez használt fonalakkal együtt gyönyörűen visszaadja a régi, megkopott sírkövek színét, hangulatát.
A kész hímzést kartonra dolgoztam rá ( a vászon alá vatelin is került), majd egy 16 x 32 cm-es feketére festett falapra ragasztottam.

Gyönyörű őszi dekoráció lett belőle, szépen mutat majd Mindenszentekkor/Halottak Napján a gyertyákkal, krizantémokkal.










A minta mérete: 85 x 175 öltés
A hímzés kész mérete: 11,5 cm x 25 cm
Vászon: 36 count Grey Sand/ XJudesign
Fonalak: Weeks Dye Works



Szép őszi hétvégét!
Eszter

4 megjegyzés: